2012. nov. 4.

Játsszunk! Mit javasolt a kádi?

Egy egyszerű kis fejtörővel készültem a játék finisében, aminek semmi köze a Tiffany üvegekhez.  A helyes választ adó egy tocsa-val gazdagodik. Minden helyes válasz nyer, most az egyszer nincs sorsolás. Viszont így e-mail üzenetben várom a megoldásokat. Első alkalommal a határidő november 09. éjfél. Érdekelne az is, vajon szeretitek-e az ehhez hasonló feladatokat? A vélemények jöhetnek a kommentekhez!



                                       
A sejk halálos ágyán fekszik, és hívatja két fiát, hogy elmondja nekik a végrendeletét, mely szerint kincseit a közeli oázisban rejtette el. Úgy rendlelkezett, hogy fiai együtt induljanak el, s akinek a tevéje később ér az oázisba, azé legyen az egész kincs.
Miután apjuk meghalt, a két fiú nagy tanakodásba merült. Mindegyik magának szerette volna megszerezni a kincset, de hogyan jusson tevéje a másikénál később az oázisba? Hiszen ha például valamelyikük a sivatagban letáborozik, akkor a másik is azt teszi és a végén mindketten szomjan halnak.
Elmentek a kádihoz tanácsot kérni. A kádi felszólította őket, hogy hajoljanak közel. A fiúk tevéikről leszállva teljesítették kérését, és a kádi valamit súgott a fülükbe. Erre mindketten felugrottak a várakozó tevékre, s kegyetlen iramban elvágtattak az oázis felé, hagy elnyerjék a kincset.
Mi volt a kádi tanácsa?

2 megjegyzés:

  1. Igen, jó kis móka a családnak is és mert megmozgatja az agytekervényeket. :)

    VálaszTörlés
  2. Én is nagyon szeretem a logikai feladványokat, szerintem jobbak az ilyen játékok, mint amik pusztán a szerencsén múlnak.

    VálaszTörlés