2011. nov. 5.

Játék előzetes

Nem tudom emlékeztek-e az évezredváltásra? Amikor szerintem egy kissé "mesterséges pánikot" keltettek a számítógépes rendszeridő miatt. Hogy mi lesz a régi gépekkel irányított hálózatokkal? Összeomlik-e minden amiatt, hogy a gépek esetleg azt hiszik, 1900. január 01. lesz? Úgy gondolom ezekre időben felkészültek, nem következhetett volna be katasztrófa, de azért egy kis figyelemfelhívásnak jó volt. Ekkor a Philip Morrisnál dolgoztam (ó boldog idők!), és kiírtak egy családi pályázatot ennek apropójára.


A főnyereményként egy komoly számítógéppel húzták el előttünk a mézes madzagot. Nekem akkor éppen nem volt, nagyon vágytam rá. A többi nyeremény is kecsegtető volt, de azok miatt nem vágtam volna bele. A feladat pedig: megadták egy történet elejét és végét, a középső részt pedig meg kellett írni, úgy, hogy illeszkedjen a helyére és az alábbi, meghatározott szavakat bele kellett szőni tetszőleges sorrendben.

szökőév, milleniumvírus, katasztrófaterv, ezredvég, felkészült, átállás, poloska, mikroprocesszor

Volt még hozzá gyermekrajz pályázat, totó és egy korhelyleves recept katasztrófa esetére. Így volt teljes a családi pályázat. A többivel most nem foglalkozok, csak a történettel.

A mostani, kedves játszótársaimnak készülő játékomban pedig a következő lesz a feladatotok. Mivel a teljes írásom öt és fél A/4 oldal (sci-fi és mese kombinálása, nem teljesen világirodalmi stílusban), részletekben fogom közölni. Nem tudom hány részben, kb. 5 és 10 között gondolom, majd meglátjuk. Amikor abbahagyok egy-egy részt, azt kérem, néhány mondatban írjátok le ti merre vinnétek a cselekményt? Milyen folytatást képzeltek el? Nem azt várom hogy már az elején teljesen koncentráljatok arra, hogy a végével is passzoljon, az nem érdekes! Csak kíváncsi vagyok milyen gondolataitok támadnak? Mire gondoltok? Nem kell csak pár mondat, esetleg vázlatszerűen főbb irányok, vagy ahogy gondoljátok. Az utolsó forduló egy tippelés lesz, szerintetek értem-e el valamilyen helyezést? Nem számít jól tippeltek-e, csak a részvétel. Azt hiszem mókás és munkás kis játék lesz! Remélem ilyet máshol még nem csináltatok, és úttörő lehetek!
Addig lehet játszani egy-egy fordulóban, amíg a következőt közzé nem teszem. Az utána érkező, előző bejegyzéshez tartozó írásokat már nem veszem figyelembe, visszamenőlegesen nem lehet játszani. Nem kell hogy csak követő játszhasson, úgy gondolom aki ezt végig csinálja, az követi a blogom. Ha akarjátok hirdetitek, ha igen, előre is köszönöm. Aki legalább a fordulók felében játszott, mindenki kap egy tocsa-t, a végső nyeremény sorsolásán pedig azok vesznek részt, akik minden fordulóban részt vettek, vagy legfeljebb kettőt hagytak ki. A nyeremény egy angyalka, amit már bemutattam nektek. A szerencsés és dolgos nyertes választhat, milyet szeretne. Úgy tervezem, december 10-én véget ér a játék, hogy még karácsony előtt biztosan megérkezzen.

Akkor a megadott kezdet:

"Az utcán színes lampionokat és papírkürtöket árusító bódék végeláthatatlan sora jelzi, ma van szilveszter. A késő délutáni télies félhomályban csak kevés járókelő eshet már áldozatául az átfagyott ökleiket egymáshoz dörzsölő árusok filléres portékáinak. Kipirosodott arcú háziasszonyok igyekeznek még gyorsan beszerezni az ünnepi vacsorához nélkülözhetetlen apró-cseprő dolgokat, gondtalan fiatalok a sokat ígérő esti partiról csacsognak csillogó szemmel...
Egy ilyen, számunkra oly ismerős év végi utcaképben tűnik fel a templom melletti kis utca sarkán hősünk, Iván, egyik karján egy apró ebbel, kezében egy üveg pezsgő. Hirtelen eszébe jut a konfetti. Színes papírpöttyök kavalkádja egy jól sikerült szilveszteri buli forgatagában! Enélkül nem mehet haza.
Kedvese otthon már talán a fényes társasággal várja a megkésve beszerzett kellékeket. Gyorsan a zsebébe nyúl, majd a másikba, izgatottan tapogatja kabátja felső zsebét, irattárcája után kutatva, de meglepődve és bosszúsan veszi észre, hogy a tárca elveszett, minden iratával, pénzével, bankkártyájával együtt. Ráadásul az autó kulcsa sincs meg. Csak abban reménykedik, hogy a háza titkos kóddal működtetett biztonsági bejáratához való kártya nem veszett el..."

A befejezés:

Másfél napi éhezés és vacogás után végre ismét fedél van a feje fölött. Az új év első napja ez. Gondos kezek vigyáznak rá, Maria minden percét vele tölti. A sáros ruházata egyik zsebéből egy viharlámpa kerül elő és egy autó visszapillantó tükre.
Ezen mindketten mosolyogni kezdenek. Legfontosabb dolog ezután az lesz, hogy visszaszerezzék a kutyát."

Mit szóltok?

Holnap jön az első forduló! Szép napot mindannyitoknak!

6 megjegyzés:

  1. Nem lehetett könnyű ezt a stílust követni....
    Bocsánat,kibújt belőlem a magyartanár:)))

    VálaszTörlés
  2. Hujujúúúúúj! :) Ez nagyon jó!! Nyeremény nélkül is szívesen játszanék veled, ez irtó érdekes! Így meg aztán különösen csábító, azok az angyalok valami csodálatosak!

    Azt lehet előre tudni, hogy hány naponta írsz egy-egy újabb részletet? Csak hogy nehogy véletlenül lemaradjak.

    A történet is érdekes, mert sok felé vihető, pl. az első fontos kérdés, hogy ez a Maria vajon ugyanaz a lány-e, akit a bevezetőben kedveseként emlegetnek, vagy sem. Hát nagyon várom, hogy mit hoztál ki ebből!! :)

    VálaszTörlés
  3. Nekem is nagyon tetszik az ötleted! Nyeremény nélkül is érdemes olvasni majd a történet egyes részeit és találgatni,tippelgetni mi fog történni.

    VálaszTörlés
  4. Tyűűű, engem is nagyon érdekel a folytatás :) !!! Nagyon érdekes egy feladat!

    VálaszTörlés
  5. 2-3 nap biztosan lesz az egyes fordulók között, még nem tudom pontosan, ahogyan időm engedi. Remélem a magyar tanár szemek is megbocsátják majd a hibáimat! Közben meg olvasok, Tiffany-zok is a háttérben. (ma felkapcsoltam a lámpát, de még fel kell szerelni, majd úgy mutatom meg)

    VálaszTörlés
  6. Aztaaa, ez nagyon jól hangzik! :D Én is játszom. :)

    VálaszTörlés