2011. nov. 20.

4. forduló



Akkor vezessük haza Ivánt, persze nem azért, hogy jól megérdemelten leheveredjék, vár még rá néhány feladat...

Bokája dagadt volt, de használható. Bicegve, sűrűn hátra nézve sietett el és váltott egyre gyorsabb tempóra. Itt-ott már embereket is látott amint imbolyogva, széles jókedvvel múlatják az időt. Ahogy nőtt a népsűrűség, úgy lett egyre ismerősebb minden és örömmel vette tudomásul, hogy nemsokára hazaér.
A kis utcába érve szinte szárnyalt és az utolsó lépéseknél már nem is ér­zett fájdalmat. Zene hangjai szűrődtek ki az ablakon. Bepillantott és kissé keserű lett a szíve. Dübörgő ritmusra hajlékony testek mozdultak vadul vil­logó fények között. Egymást ízlelgető szerelmesek itt, magányos lelkek ott. Már érezni vélte az ital, parfüm és izzadtság szagát amint összekeveredik a füstös helyiségben.
A csengőhöz lépett és megnyomta. Semmi. Még egyszer. Ugyanaz! Gondolta bezörget az ablakon, amikor hangos szirénázással rendőrautó fordult be a sarkon. Űzött vadként ugrott hátra fedezéket keresve a sövény mögött, de felé sem pillantva száguldottak el. Óvatos léptekkel lopakodott vissza és bezörgetett, de nem figyelt fel senki. A melleket döngető zene mindent uralt.
- Most mit csináljak? - tűnődött.
Csak egy vörös led villogott ütemesen a bejárati kezelőpulton. Fázósan dör­zsölte össze két kezét és fájó szívvel gondolt kedvesére, aki - remélte - nagyon aggódik már érte. Aztán a vacsora jutott eszébe, és máris kemény gombóccá ugrott össze a gyomra.
- Itt halok éhen a saját házam előtt, be kell hogy jussak!
Órájára nézett. 
23.59-54.. .55...56...57...58...59...00.00.00.

Mi történhet az évezred váltás pillanatában? Bejut vagy sem?

7 megjegyzés:

  1. Hát szegénynek már biztosan elege van. Megpróbál bejutni a hátsó ajtón és természetesen a rendőrök ismét megjelennek.

    VálaszTörlés
  2. Hát ez most fogós kérdés. :) Azt nem hiszem hogy valamilyen elektromos csoda bejuttatná, legfeljebb a kedvese, aki észreveszi őt az ablakból. De az is lehet hogy nem jut be végül (szerintem ígyis-úgyis izgalmas lehet a folytatás), pl. megpróbál bemászni az ablakon vagy ilyesmi, és akkor az éppen visszatérő rendőrautó észreveszi.

    VálaszTörlés
  3. Már épp azon van, hogy "betör" saját lakásába, amikor "véletlen" tekintete a házszámra vándorol, és kiderül hogy nem is az ő házuk az, hanem a mellettük lévőé. Így gyors átsiet a saját házukhoz, ahol kedvese már nagyon aggódik érte, és ketten helyrehoznak mindent :) !

    VálaszTörlés
  4. Körbejárja a házat, és talál egy óvatlanul nyitva hagyott ablakot. Egy nagy lendülettel felhúzódszkodik a párkányra, és megpróbálja átpréselni magát, ám hiába. Szegény Iván beszorul, ráadásul a kiáltozását is elnyomja a zene.

    VálaszTörlés
  5. Szerintem is valamilyen "betöréses" akció lesz,a rendőrök pedig jönnek visszafelé,és észreveszik.Beviszik a rendőrségre,és elmeséli mi a helyzet.Persze a rendőrök nem hisznek neki.

    VálaszTörlés
  6. Éjfélt üt az óra,vége az évnek,kezdődik az új... jó esetben ezt mindenki örömmel fogadja,de most voltak bizonyos előhírek valami világ végéről,tehát a tömegben öröm és hisztéria együtt van jelen. Mindenki izgatott,a népáradat magával sodorja hősünket is,így - bár ott állt a házuk bejáratánál - mégse jut haza...ki tudja,hol áll meg...

    VálaszTörlés
  7. biztos leüti az egyik szomszéd, mert azt hiszi betörő

    VálaszTörlés