2011. nov. 15.

3. forduló

Az új játékosoknak utolsó lehetőség indulni az angyalkáért, ugyanis a részükről kihagyott két fordulón túl vagyunk. Nézzük mi történt Ivánnal az én 12 évvel ezelőtti elképzelésem szerint. 
Nem mert a parkoló felé visszamenni, a másik irányba viszont nagyon fáradt­ságos volt az út. Botorkált, időnként elesett, majd káromkodva tápászkodott fel. Drótkerítéshez érkezett. Elindult ösztöneitől vezérelve a helyesnek vélt irányba, és az mint vezérfonál vezette ki egy csendes kis utcába. A jókedv hangjai távolról hallatszottak, jelezvén a hangulat a lépcső kö­zepén tart és nemsokára tetőpontra ér.
- Ugyan otthon most mi lehet? Biztosan keresnek.
Tovább nem juthatott a töprengésben, mert fenyegető morgást hallott ijesz­tően közelről. Megtorpant és rémülten meredt a cseppet sem barátságos ter­metes kutyára. Lassú mozdulatokkal próbált kitérni, de az erősödő hang fél­reérthetetlenül adta tudtára hogy ki itt az úr. Pánikba esve iramodott neki, de esélye sem volt hogy lerázza támadóját, mely hátulról mart kabátjába, kis híján feldöntve Ivánt. A mérges állat fejét rázva húzta zsákmányát és az hangos reccsenéssel engedett. Esetlen mozdula­tokkal igyekezett talpon maradni, miközben segítségért kiabált, de nem hallot­ta senki. Egy villanyoszlop magasodott mellettük, menedék kutyák elől mene­külőknek. Gondolkodás nélkül ugrott és kétségbeesetten kerestek ujjai ka­paszkodót, lábai támaszt. Mint acélcsapda, zárultak fájdalmasan bokájára a hatalmas állkapcsok és mázsás súly húzta vissza a földre. Felüvöltött. Lába ösztönösen akarta kisza­badítani párját és egy hatásos orrba rúgással ez sikerült is. Lélegzetvétel­nyi szünethez jutva biztonságos magasságba ért.
Szemét áldozatáról le nem véve ült le az eb, és agresszíven figyelt Iván minden mozdulatára. A nagy mutató majdnem körbeért, mire az őrző megunta a dolgot és rosszalló vakkantásokkal távozott, de Iván még sokáig nem merte feladni a biztonságot jelentő helyét. Tétova mozdulatokkal indult lefelé és ekkor vette észre, hogy ujjait véresre sebezte a durva beton.

Akkor most itt tartunk, ideje lenne már hazamenni? Vagy esetleg valami újabb "csemege dolog" jöhetne? A megadott szavak meg még elő sem kerültek!

7 megjegyzés:

  1. Hú,szerintem még egyáltalán nem tér haza,hanem megint valami bajba keveredik,vagy/és valaki megszánja,és elviszi valami biztonságosabb helyre. :)

    VálaszTörlés
  2. Hát, nem egyszerű :) ... Szegény Ivánt több kaland éri egy este alatt mint mást egész életében :D !
    Szerintem lassan megjelenhetne a kedvese is, nem :) ? Hátha Ő hoz valami jót ^^ ... Hogy ne csak rossz dolgok történjenek szegény komával :D ...

    VálaszTörlés
  3. Szerintem is kellene egy szusszanásnyi időt adni neki:jöjjön egy megmentő angyal(majd utána együtt keveredhetnek bajba).

    VálaszTörlés
  4. Én is amondó vagyok, hogy haza ugyan ne menjen, de most kicsit meg kell pihennie szegénynek. Összetalálkozhatna valakivel, aki a környéken lakik és megsajnálja, és felmehetne hozzá hogy kicsit rendbe szedje magát.

    VálaszTörlés
  5. Huh szegényke nem valami szerencsés. Haza kell jutnia, hiszen már biztosan aggódnak érte. Összeszedi maradék erejét, majd elhatározza, hogy haza gyalogol. Biztosan aggódik már érte a családja... Közben reménykedik, hogy összetalálkozik valakivel, aki megszánja.

    VálaszTörlés
  6. valószínűleg találkozik valakivel, aki átveri, csakhogy a sikerszéria folytatódjon és rímeljen a befejezésre is

    VálaszTörlés
  7. :( Na erről a részről lecsúsztam.

    VálaszTörlés