2012. ápr. 30.

Egy Tiffany lámpa javítása 2.

Először kikalapáltam a lámpatartó tányért. Fejre fordítva falapon egy farúddal. Öt világos üveg volt törött, ezeket ki kellett vennem. Szerencsére csak egy lazult meg annyira mellettük, hogy el kellett távolítanom. Viszont érdekes módon utána valahogy nem passzolt a helyére, ezért újat kellett készítenem. Lent volt két zöldes üveg ami kimozdult a helyéről, azokat vissza lehetett helyezni. Ami eleve törött volt azokat kitördeltem, aztán óvatosan leszedtem az ottmaradt fóliát. Nagyon izgultam hogy a lehető legkevesebbet kelljen kivenni.


Nem tudom mások hogyan csinálják, nekem nem volt hozzá sablonom, próbáltam a gömb formát összehozni. Többé-kevésbé sikerült. Viszont a fóliám valahogy szélesebb lehetett, próbáltam csalni a felragasztásnál.




Viszonylag hamar elkészültem, a tulaj forgatta, nézegette és nem találta a javítás helyét. Ekkor voltam elégedett, bár én természetesen láttam, azt is hogy nem lett tökéletes, de elsőre azt hiszem nem lett rossz.
Viszont a tippjátékban nem volt helyes megfejtés, hiszen hatot cseréltem, kettőt visszatettem. Nyitnikék válasza annyira közel volt, mondhatni kapufa, (6:3) hogy megadom a pontot, a többiek között pedig sorsoltam. A nyertes...

Gratulálok a nyerteseknek, a többiek se szomorkodjanak, majd igyekszem gyakrabban játékot szervezni. Addig is élvezzétek ezt a korai nyarat!



5 megjegyzés:

  1. Azt hiszem, hogy annál jobb visszajelzés - ott rögtön -, hogy a tulaj nem látja a javítást... hát nincs is! :)

    VálaszTörlés
  2. Á,köszi:) Fortuna kegyeltje lettem:))
    Nagyon jó lett,ügyesen megoldottad ezt a feladatot! Szerintem a szakértők is megdicsérnek:)

    VálaszTörlés
  3. De igenis, hogy szomorkodunk! :-))))
    De azért gratula a nyerteseknek!A javítás helyét pedig tényleg nem lehet felfedezni! Nagyon ügyes vagy!

    VálaszTörlés
  4. Csaba, nagyon köszönöm! Nagylelkű voltál velem, mert nem sikerült pontosan kitalálnom.

    VálaszTörlés
  5. Nagyszerű! Nagyon szép lett! Gratulálok Neked is az ügyes munkához, és a nyerteseknek is a tocsához! :)

    VálaszTörlés