2011. dec. 5.

Utolsó előtti forduló

Folytatva a mesét, Iván megpróbáltatásai a végéhez közelednek.

Ahogy bandukolt tovább gépiesen, lábait egyre nehezebben emelve, úgy érezte az éhség és a fagyos szél minden energiáját felemészti. Szeretett volna már megpihenni, magát összehúzni valami védett helyen és átadni testét az édes, mindent megoldó álom ördögének.
- Nem teheted ezt! - hallotta saját hangját, mely koponyáját betöltve visszhangzott messziről. Görcsös erőfeszítéssel próbált koncentrálni, szemei mint radar pásztázták a környék mozdulatlanságát, élet nyomát keresve. Hirtelen valami mozdult jobb felől, s ahogy fókuszába fogta, már meg sem lepődött.
- Egy rózsaszínű poloska - állapította meg. Vajon nála minden rendben van?
- Nincs - villant gondolataiba a válasz. Hiszen pillangó voltam és megfertőződtem. Milleniumvirussal! Vigyél magaddal, egyazon az orvosság bajainkra!
Felvette és vállára helyezte a meghökkentő színben pompázó teremtményt.
Hiszen nem is bánta meg, mert több órás keresgélés után, sártól, víztől el­gyötörten, a kis poloska látta meg a 2000 évet. Ott ült egy telefon fülkében és viharlámpa fényében sütkérezett.
- Nehogy elijeszd! - súgta a poloska, hiszen ez egy szökőév.
Rövid tanakodás után segítségül hívta a mikroprocesszort és az ezredvéget. Az ezredvég bekerítette a fülkét, ettől lehervadt az önelégült mosoly Y2K arcáról. Cikázva menekült, de a 64 lábú és a kis poloska együttes erővel sa­rokba szorította és megadó sóhajtással kellett elfoglalnia helyét a szelen­cében.
- Most már csak vigyáznod kell rá - mondta a pillangó, mielőtt a levegőbe emel­kedett. Az ezredvég is megkönnyebbülten foglalta el helyét egy vastag könyv­ben, melynek borítóján arany számukkal állt: 1999. A "lábasjószág" egyszerűen eltűnt.
A viharlámpát magához véve indult vissza a leszálló szürkületben és hosszú bolyongás után tépetten, de csillogó szemmel, utolsó erejével kapaszkodott fel a lépcsőkön és nézett farkas szemet a szemtelenül villogó piros leddel.
- Azt hiszed törődöm én veled? - s választ nem várva nyomta meg a csengő gombját.


Hazaértünk, de mi történhetett odabent?

6 megjegyzés:

  1. Hmm.. Mivel a párja - ha jól emlékszem ^^" - nem igazán jelent még meg, ezért biztos hogy odabenn tartják megkötözve vagy ilyesmi, de persze Iván majd ki fogja szabadítani :) !

    VálaszTörlés
  2. Szerintem már nem lesz túl nagy bonyodalom, hiszen közeledünk a happy end felé. Gondolom odaadja a néninek a 2000 évet, az főz neki egy teát, de közben Iván elszunnyad ültében. Majd arra ébred, hogy otthon a ház kapuja előtt ül, és a szólongatja Maria. :)

    VálaszTörlés
  3. A néni nyit neki ajtót. Iván átadja a szelencét, majd visszaküldi őt a saját világába. Csodálkozva veszi észre, hogy a zsebében van a tárcája, és egy üveg pezsgőt szorongat. Gondolatban megköszöni a néni varázslatát, és elindul hazafelé. :)

    VálaszTörlés
  4. A néni nyit neki ajtót,aki vissza is küldi nyomban a saját világába,ahol a felesége már aggódva várja.

    VálaszTörlés
  5. Szerintem a csengő megnyomásával indít el egy folyamatot,abban a pillanatban,ahogy a csengő megszólal,minden visszaáll az eredeti állapotba,ő hazaért,és természetesen Maria nyit ajtót,mintha mi sem történt volna:)

    VálaszTörlés
  6. megnyomja a csengőt és felette egy rugós boxkesztyű fejbevágja, majd a saját világában ébred

    VálaszTörlés