2011. szept. 27.

Találgassatok!

Kertes házban lakunk, kis ház, kis udvar, kis hely, a város széle sincs messze, de érdekes módon mégiscsak a belváros szélén, a térképek szerint. De mi nagyon szeretjük, szinte minden a saját kezünk munkája, mester nem nagyon tette be a lábát. Én egyébként is itt nőttem fel. Egy háziállatunk van, egy  majdnem teljesen fekete macska, aki szerencsére nem nagyon csavarog, ezért bízunk benne nem veszik el, sokáig velünk marad. Eddigi macskáink még nem maradtak ilyen sokáig, sajnos. Nőstény létére eléggé erősen őrzi a portát a rokonaitól. Kissé "magának valóbb", mint általában a macskák, de eléggé rendes cica, tudja mit szabad és mit nem, nincs vele semmi baj. Simogatni csak akkor lehet, ha azt ő akarja, egyébként odébb megy, hogy éppen ne érjük el. Ott aztán leül, és jól érzi magát, mi meg nem, mert simogatni szeretnénk.

 Itt még 2006-ban a testvérével, de ő nagyon hamar elcsavargott.

 Ilyen most. Megfontolt, igazi Kacor király.

Viszont a nyáron hozzánk költözött egy másik állatka. Néhány hónapig maradt, pedig nem kifejezetten házi állat. Szinte minden nap találkoztunk vele, figyeltük mit csinál. Néhányszor bajba került, akkor kis segítségre szorult, és mi segítettünk. Jutka egyszer azt mondta, " ez az állat vak". De nem volt az, csak a nyári esős időszak miatt kicsit összesározta magát. Aztán egyszer csak nem láttuk többé. Nem tudjuk mi történt vele, remélem nem a cicánk a bűnös, hiszen mindenre vadászik. Talán csak megunt bennünket -hogy segítettünk neki ő meg lehet nem is akarta- és elköltözött.

Szerintetek milyen állat lehetett?
Egy tocsát adok a helyes válaszokért. Segítségként néhány választási lehetőség, mindjárt több is, hogy olyan könnyű azért ne legyen:
1. sün
2. szarvasbogár
3. mókus
4. denevér
5. vadgerle

A tippeket pedig fogadom csütörtök éjfélig.


10 megjegyzés: