2011. szept. 2.

A kezdet

Még csak nemrég kezdtem el a Tiffanyval foglalkozni. Arra gondoltam, megosztom veletek, mi vitt erre az útra. Nos, már hosszú ideje szemezgettem a Tiffany lámpákkal, és nagyon vágytam rá, hogy egyszer nekem is legyen egy. Nézegettem a neten a különféle szépségeket, és Egerben is van egy-két üzlet, ahol fellelhető néhány darab, de őszintén szólva, azoktól nem voltam elájulva. Mikor egy kicsit jobban beleástam a dolgokba, akkor fedeztem fel, az üvegekből nem csak lámpa készíthető! Teljes volt a döbbenetem! Magamtól eszembe sem jutott ez a lehetőség! Elkezdett mocorogni a kisördög, mi lenne, ha megpróbálnám? Először is tanfolyam kell, gondoltam. Persze Egerben az sincs, mint ahogy szinte semmi, ami ehhez a tevékenységhez kell. Na és a mindenféle szerszám! Bújtam a netet. Találtam oktató videot, meg mindenféle hasznos és kevésbé hasznos segítséget. Elvetettem a tanfolyamot, jó nekem a távoktatás is. Ha a ház körül nem kell mestert hívni semmihez, akkor talán ez is menni fog. Kicsit félve kérdeztem életem párját, mit szólna ha...? Annyira tetszett neki a dolog, hogy azóta alig akar megválni bármitől, amit készítek. Bevásároltam egy úgy gondoltam kezdő készletet, ami azóta sokat bővült, de mindig úgy érzem, kell még más is. Csiszológépet pedig az akkori kollégáimmal készítettünk, ami néhány hónapig nagyszerűen működött, de sajnos nem volt jó a konstrukció, és feladta a harcot. Szerencsére nem szenvedtem áramütést, bár volt rá esély (mikor szétszedtem állt a motorban a víz). De akkor már tudtam, ezt folytatni fogom, úgyhogy beszereztem egy gyári gépet. Mivel üvegvágó még soha nem volt a kezemben, próbálkoztam ablaküveggel. Ment. Terveztem egy mintát, mert hát az egyszerű kezdő mivel is kezdhetne, ha nem saját ötlettel? Azért még óvatos voltam, először ablaküveg, a szineseket féltettem. Olyan jó lett, hogy csak félig készült el, úgy gondoltam, innentől mehet élesben. Hogy mi volt az első minta? Ezt még nem árulom el. Támadt egy ötletem... Figyeljetek, és hamarosan minden kiderül.

6 megjegyzés:

  1. Jujjj,de titokzatos:)) és itt a szomszédban?

    VálaszTörlés
  2. Ez olyan, mint amikor egy filmben a legizgalmasabb résznél kiírják, hogy 'To be continued...' Remélem, nem kell sokat várni. :)

    VálaszTörlés
  3. Vicces, mert ezzel én is pont így jártam :-)
    Ablaküveg ment a kukába. CSak az volt a baj, hogy utána a színes is, mert akkor még nem tudtam, hogy egy szalvétatartónak mi a titka :-)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon izgalmas!:))) Ééééés, mi lett???

    VálaszTörlés
  5. Szóval én már tudnék a közelben segítséget kérni :)

    VálaszTörlés
  6. Igen, Zsuzsa. Szívesen segítek amennyire tudok.

    VálaszTörlés