2014. márc. 31.

Asztali írószer tartó

Szerintem ez lehet a funkciója a rejtvényben kérdezett alkotásomnak. Legalábbis ebben egyeztünk meg a gazdájával. Ma reggel pedig nyertest sorsoltam.


Gratulálok és köszönöm hogy játszottatok. Hamarosan lehet majd újra. Addig is szép napokat és lankadatlan alkotó kedvet kívánok!

2014. márc. 29.

Mi is volt ez?

Bizony nem az, amire tippeltetek. De olyan nagyon nem is jártatok messze. Helyes válasz nélkül így sorsolnom kell. De hogy még fokozzam az izgalmakat, bejelentem, hogy azt még nem ejtettem meg. Talán holnap, legkésőbb hétfőn. Ma még sok a tennivalóm, éjszakára is megyek még dolgozni, valahogy nem vagyok top-on. De majd elmúlik! Addig is néhány kép a teljes valóságról. Még a régi géppel. Kíváncsi leszek, az újjal tudok-e majd jobb fotókat készíteni? Mindenesetre igyekszem, a facebookon láthatjátok is.



2014. márc. 21.

Jöjjetek és töprengjetek!

Vajon mi készült ebből?
Tavalyi utolsó munkám, amit még nem mutattam nektek. Egy kedves ismerősömnek készítettem, nagyjából körvonalazott terv alapján. Tulajdonképpen majdnem szabad kezet kaptam, de azért persze időben megmutattam az elképzelésemet. Nem akart nagyon harsány színeket, sajnos. El tudtam volna úgy is képzelni. Viszont nagyon tetszett neki a végeredmény. Szerintetek mi lehet ez? Azt mutatom, amit ő is látott. Találgassatok! Aki helyes választ ad, egy tocsa üti a markát. Ha senkinek sem sikerül, sorsolok.  Tippzárta: március 28. éjfél. Ha valaki időközben meg akarja változtatni a tippjét, csak rajta. Az utolsó tipp számít. Hajrá! A képet jobbra forgatva nézzétek!

2014. márc. 4.

Fotópályázat

A múlt héten vásároltam egy új fényképezőgépet. Vágytam már egy jobb gépre, amivel a Tiffany tárgyaimat is jobban le tudom fotózni. Nem profi gép, de hát én sem vagyok az. Azt hiszem passzolunk egymáshoz, hobby fotózáshoz eléggé magas színvonalat képvisel. Nagy lelkesedéssel próbálgatom, már most elmondhatom, nagyságrendekkel jobb, mint az előző. Viszem magammal mindenfelé, kattintgatok serényen. A Heves Megyei Hírlapban van egy rovat, a Nap képe, ahová bárki beküldhet fotót. Gondoltam én is tegnap, meg kellene próbálni, hiszen ilyet még úgysem csináltam. Kiválasztottam egyet az eddigiekből, amit viszonylag jónak ítéltem és elküldtem. Bíztam benne, hogy előbb-utóbb megjelenik az újságban, de hogy egyből másnap! Azaz már ma! Hihetetlen! Pedig ott van! Mit mondjak? Jól esett!

Az újságban...

...és eredetiben.