2012. dec. 31.

Boldog új évet kívánok

minden kedves rendszeresen és alkalomszerűen hozzám látogatónak! Köszönöm hogy itt voltatok velem, érdeklődtetek, figyeltetek, játszottatok velem. Remélem jövőre is tudok érdekességekkel szolgálni, és jó hangulatban együtt tölthetjük az évet! Kívánok mindenkinek örömet, boldogságot, egészséget, alkotó kedvet!


2012. dec. 24.

Boldog Karácsonyt Kívánok!


"A puha hóban, csillagokban,
az ünnepi foszlós kalácson
láthatatlanul ott a jel,
hogy itt van újra a karácsony.
Mint szomjazónak a pohár víz,
úgy kell mindig e kis melegség,
hisz arra született az ember,
hogy szeressen és szeressék.
S hogy ne a hóban, csillagokban,
ne ünnepi foszlós kalácson,
ne díszített fákon, hanem
a szívekben legyen karácsony."
                           Szilágyi Domokos


2012. dec. 21.

Latinka ajándéklánca

Latinka ajándékláncában Nórától kaptam ajándékot. Csodálatos munkák! Nagyon köszönöm! Beteszem a fa alá, remélem Jutka addig nem nézi meg a blogot! A könyvjelző pedig az enyém lesz. Azt nem adom!

2012. dec. 19.

Utolsó idei Tiffany

Egy kedves volt kollégám teljesen beleszeretett az üvegeimbe. Nagy szó, hiszen elmondása szerint őt a Tiffany egyáltalán nem érdekelte, sőt, nem is tetszett neki! De azt mondja, megmutattam neki, hogy a Tiffany nem csak a hagyományos lámpákról szól, nem csak régies stílusú lakásokba való, hiszen igazán modern alkotásokat is lehet létrehozni. Beszélgettünk, nézegettük az itthoni műveimet, a képeket, és megfogalmazta az igényét. Egy meglévő lámpához kért egy tálkát, és egy különálló papír zsebkendő tartót. Ő választotta az üvegeket, én pedig elképzelése szerint formáltam meg.



Valószínűleg idén már nem üvegezem, bár ki tudja? Szerencsére ötleteim vannak, mostanában talán időm is lesz, bármi előfordulhat.

Karácsonyi készülődés

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de valahogy nekem idén még nincs itt a karácsonyi hangulatom. Nem tudom az okát, talán az új munkahelyem teszi, hiszen gyakorlatilag minden szombatomat lefoglalja. Nincs időm a ráhangolódásra. Azért készítettem néhány mécsestartót, amiket talán a karácsonyi asztalon is lehet hasznosítani.



Angyalka

Néhány napja találtam Ildikóra. Pontosabban ő énrám, aztán viszont. Az angyalkáim hozták hozzám. Arra kért, tegyek ki egy angyalkát, és kérjek meg mindenkit, cselekedjen  hasonlóképpen, hogy karácsonyig mindenkinek a bejegyzésében szerepeljen az angyal. Szenteste pedig egy angyali történettel leszünk gazdagabbak. Az én angyalaim:
Végül, de egyáltalán nem utoljára, vannak olyan angyalok is itt nálam, akikről képet nem tudok mutatni, de higgyétek el nekem, igazi angyalok. Ti vagytok azok! Akik figyeltek rám, dicsértek, játszotok velem, akik mindig megjelentek nálam, elmondjátok gondolataitokat, izgultok velem együtt... Köszönöm!

2012. dec. 10.

Itt a vége, ne fussatok el véle!

Ahogy legutóbb jeleztem, az idei tocsa gyűjtés befejeződött. Kiszámíthatatlan időközönként jelentkeztem feladatokkal, az utóbbi időben pedig több lehetőséget adtam a játékra. Úgy gondoltam a nyertes ajándéka meg kell érkezzen karácsonyig, ezért most lezárom a játékot. Ahogy a kommentekben megjegyeztük, ha azok is írnak, akik nem esélyesek a végső sikerre, lehet hogy két győztest is avatunk. Parányi esély így is mutatkozott, hiszen Inga belépett Latinka és Kisnyul közé. Szonja is jelentkezett, sajnos későn, így már nem vehettem figyelembe, de természetesen örültem. Az év első felében Latinka tűnt abszolút nyerőnek, de aztán Kisnyul szorgalmas gyűjtögetéssel utolérte. Akkor beszéljenek a képek.


Az ajándéka pedig egy angyalka, amit kiválaszthat a kollekcióból, a kb. 4 óránál lévő lilás-fehéres kivételével, hiszen az már elrepült. De természetesen készítek olyat is, ha az tetszik, bár az üvegek sajátossága, hogy két teljesen egyformát lehetetlen készíteni.
Mindannyitoknak köszönöm a játékot, hogy odafigyeltek arra amit csinálok, köszönöm az elismerő szavakat. Jó érzés köztetek lenni, jövőre meg majd folytatjuk. Addig is alkotó kedvet kívánok, békét, boldogságot, szeretetet! Azért idén még nem búcsúzom, hamarosan jelentkezem.

2012. dec. 6.

Jabba a hutt, a Star Warsból

Igen- igen! Bizony róla van szó. Nem gondolom hogy túl nehéz volt, bár kétségtelen, a Tiffany-hoz semmi köze. Nem ismert hogy kézműveskedett, vagy bármiféle kreatív tevékenységgel foglalkozott volna. Bár azt hiszem, amikor hőseinket meg akarta etetni azzal a homokban lakó izével, az némi fantáziára vall. A házi Jabbánk elkészítése is kreatív ötlet volt, Kriszt kapta több barátjától szülinapjára. Hasonlóan termetes mint a filmben, három személyes kanapé kell neki. Azt pedig tudjátok " aki a virágot szereti...".

Akkor lássuk az eredményt.
Remélem senkit nem hagytam ki, többször átnéztem a leveleket. A legutóbb ugyanis kimaradt egy helyes megfejtő neve a sorsolásból, mégpedig Szonja. Mindig attól féltem, valaki kimarad. Erre tessék! Fájdalomdíjként természetesen kap egy tocsa-t.
Két megfejtés: Szonja, Kisnyul. Nagy rejtély számomra, hogy Latinka hol van?
A sorsolás pedig a jól bevált egyszerű módszerrel.


Gratulálok, de a verseny még mindig nem dőlt el. Lehet hogy két nyertes lesz? Az utolsó feladat eldönt mindent, vagy nem. Az utolsó feladat az, hogy nincs feladat. Csak írjatok ide egy kommentet, bármiről. Vasárnap este 22:00-ig. A végső esélyesek címét pedig addig is kérem e-mail formájában. A szabály a szokásos, mindenki bekerül, sorsolok, hirdetek, valaki(k) nyer valamit. Tudjátok mit? A kommentbe írjátok bele azt is, szerintetek mi lesz a nyeremény?