2012. nov. 30.

Ismeritek akit én?

Van egy nagy kedvenc a családban. Pontosabban Krisztián és barátai kedvence, de már kezdek én is rajongója lenni. Szerintem mindenki ismeri, de ha esetleg nem, minden családban tudja valaki, ki ez az érdekes, titokzatos teremtmény. Láthattuk filmekben, animáción, olvashattunk róla könyvekben. A kérdésem tehát, ki ő? Esetleg mi ő? Honnan ismerjük? A megfejtők között sorsolom a toccsa-t. A sorsolás feltétele legalább két jó válasz, e-mail üzenet formájában. Fő a titokzatosság!

Tehát akkor:

Nem kispályás srác! 3,9 m hosszú és 1,75m magas. A testsúlya elképesztő 1358 kg. A szeme egyszerre narancs, sárga és vörös. Akire egyszer rákacsint... Haja színe? Nincs is neki. Rengeteg különböző fajhoz tartozó lény felett élet és halál ura. Azt hiszem nyugodtan mondhatjuk, rettegnek tőle. Még az emberek is, persze nem mindenki, hiszen köztünk is vannak bátrak és még bátrabbak, sőt egyenesen vakmerőek. Régebben teste áramvonalasabb lehetett, de vélhetőleg az a fránya koleszterin vele is elbánt. Aztán egyszer csak jött egy kis törékeny hercegnő, és felborította az oxigén háztartását. Nyelvét csak kevesen értik, pedig valószínűleg nagy bölcsességeket mond, szavai az élet nagy rejtelmeit magyarázhatják. Érdemes lenne analizálni, hogy egyszerű halandók is megértsék szellemi nagyságát. Amikor azt mondja, hogy "dzsedáj" az valami fantasztikus! Életútja valószínűleg nem nevezhető fordulatmentesnek, de erről sajnos nem sokat tudunk. Esetleg annyit, fűszerkereskedőként kezdte és aztán elképesztő magasságokba jutott. Még azt sem tudjuk, hogy tojással szaporodik-e, vagy valamilyen számunkra ismeretlen reprodukciós technikával örökíti tovább génjeit. Mert örökíti, ez biztos! Megegyezhetünk, hogy összességében szeretetreméltó lény, utalok itt a zene és a táncművészet iránti olthatatlan szeretetére.

Komolyabb vizekre evezve, be kell jelentenem, ez ez utolsó előtti forduló! Tehát igyekezzetek, célegyenesbe fordultunk! A határidő december 05. éjfél.

Jól számoltatok!


Legutóbbi fejtörőm ismét sikeresnek bizonyult. Négyen sikeresen megbirkóztak a feladattal, miszerint az apa 69 éves, a barátom 47, a húga 44.

1. Kisnyul,
2. Inga,
3. Judit
4. Norono

Mindannyian igazán pontosan számoltak, megérdemelten kerültek a sorsolási bizottság elé. A bizottság jelen esetben gépi sorsolást szavazott meg, hiszen ilyen nálam még nem történt.
 A szerencsés nyertes pedig: Inga Gratulálok a nyertesnek, a többieknek pedig további játékos kedvet kívánok!





2012. nov. 22.

Számoljunk!

Újabb fejtörővel jelentkezem, mivel az előzőnek nagy sikere volt. Talán most nehezebb lesz, de nem megoldhatatlan a feladat. A határidő november 27. éjfél. A  válaszokat most is e-mail üzenetben kérem. A helyes megfejtéseket beküldők között sorsolok egy tocsa-t (macska nélkül), ha nem lesz jó megfejtés, akkor is. 


Megkérdeztem egyik barátomat, hogy családjának tagjai hány évesek. Barátom híres arról, hogy semmire sem hajlandó egyenes választ adni, így természetesen erre a kérdésre sem, melyre így válaszolt:
- Hat év múlva apám háromszor annyi idős lesz, mint én voltam akkor, amikor apám éveinek száma egyenlő volt az én és húgom akkori évei számának összegével. Jelenlegi korom ugyanannyi, mint apám kora volt akkor. 19 év múlva apám kétszer olyan idős lesz, mint a húgom ma.
Most már tudjuk, hány évesek barátom családtagjai?

2012. nov. 18.

Lehullt a lepel

Biztosan vártátok már a jelentkezésem, elmondjam honnan származnak a nyereményeim, ajándékaim. A héten éjszakás voltam, regenerálódnom kellett, de most itt vagyok. Tehát akkor sorjában.
1. MrsSame  (Melinda) saját receptekből összeállított szakácskönyve, ami egy tavaly kezdődött többfordulós játék fődíjaként került hozzám. Sajnos linket nem tudok most ide tenni a blog átalakulása miatt.
2. Susu saját készítésű karkötője, ami ajándékként került hozzánk. Ez egy kis magyarázatra szorul. MrsSame tavaszi kulcslyuk játékot hirdetett, ahol mindenki felajánlott egy általa készített tárgyat. Minden nap megmutatta valamelyik ajándék egy apró részletét, ki kellett találni, mi az? Az 5. képen szereplő medált Susu nyerte - készítője Saci - aminek szépségére elismerő megjegyzést tettem. Erre Susu elküldte nekem és még hozzátette a saját karkötőjét is! Mit szóltok? Én szóhoz sem jutottam!
3. Szintén Melinda ajándéka. Ahogy a 6. képen látható égetett kép is. A kép a tavaszi kulcslyuk játék főnyereménye. Együtt érkezett a két fődíj ennek a csodás ékszerszettnek a kíséretében. Az ékszereket  a türelmes várakozás jutalmaként  kaptuk.
4. Vegazus Zümi fülbevalója, ami szintén a kulcslyukhoz kötődik, hiszen az én napi nyereményem.
7. Magdidesign alkotása. A Meska heti játékának nyereménye.
8. A zsákbamacska a Rosco Sport oldalán futó többféle nyereményjáték egyikének, az F1 egyik fordulójának megnyeréseként került hozzám.

Lássuk az eredményt!
Csak hárman tippeltek, mondhatom nagyon hatékonyan.
Latinka: 2,5 helyes válasz. 3. 7. jó, 4. félig.
Kisnyul: 6 helyes válasz! 1. 2. 3. 4. 6. 7.
Vegazus: 2  jó válasz. 1. 6. A saját Zümi pedig természetesen ezeken felül.

Sorsoljunk!
Kisnyul duplán, a többiek egyszer a "kalapban".

A nyertes:

Tudjátok mit? Nézzétek meg itt!

2012. nov. 11.

Nyeremények, ajándékok. De honnan?

Ahogy mondtam, egyből újra itt a lehetőség a játékra. Amióta blogolok részt vettem néhány játékban más kreatív blogokon és időnként még nyertem is. Jutka legnagyobb örömére, ugyanis leginkább hozzá kerül a nyeremény. Na de persze nem mindig! Nekem is kell valami! Ezeket a csodás alkotásokat eddig nem mutattam be a blogon, mert "hátsó" szándékaim voltak. Remélem a készítők nem haragudtak meg érte, bár akkor, náluk természetesen megköszöntem. Eljött az idő, a bemutatás örömteli pillanata. Most arra leszek kíváncsi, mennyire ismerjük blogtársaink munkáját, alkotásait. Mutatom a képeket, egy-két információval segítek, vagy éppen nehezítek. Ki-ki döntse el maga! A feladat pedig, honnan érkeztek ezek a szépségek, kik a megálmodói és elkészítői?
1.
Egy többfordulós játék fődíjaként vehettem kézbe, telis-tele a legjobb receptekkel, amikből már a megjelenés előtt is készítettem, na jó, próbáltam készíteni valamit. Nagyon finom volt, de a szakácsnő fotóival köszönő viszonyba sem került a süti. Sajnos kellett volna némi tapasztalat!
2.
Ajándékként kaptam, nem volt játék a megnyerésére. Nagy volt a meglepetés!
3.
Ez a csodás kollekció sem nyeremény volt, persze nem "csak úgy jött", mindennek meg van a magyarázata.
4.
Egy hosszú játék napi nyereménye ez a fülbevaló. Én először angyalkának néztem őket, de nem azok. Sokan játszottunk, minden nap nyert valaki, mindenki adott és kapott.
5.
Ez talán még nagyobb meglepetés volt, ugyanis ezt a medált nem én nyertem! Viszont tettem egy dicsérő megjegyzést rá, és a nyertes nekem ajándékozta! (a készítő és az ajándékozó nevét is elfogadom megfejtésként)
6.
Ismét egy fődíj. Úgy látszik érzékem van a végső győzelemre.
7.
A készítő nem blogol, viszont Tiffany-val foglalkozik, ráadásul ő is Egerben lakik! Sajnos személyesen nem ismerem, lehet hogy nem is tud rólam. Én viszont már láttam a munkáit igaziban, ti pedig találkozhattatok vele a Meskán.
8.
Ennek semmi köze a bloghoz és a kézművességhez. Érdekel úgy általánosságban a sport, időnként részt veszek nyereményjátékokban webáruházaknál, Facebookon és egyéb helyeken. Itt azt kérdezem, milyen sportággal kapcsolatos játékon vettem részt? Megsúgom, nem póker.

Nagy bajban vagyok az értékeléssel, ugyanis a saját munkáját mindenki ismeri, arra nem illik megfejtést küldeni. Viszont kevesebb kérdésből nehezebb több jó megfejtést küldeni. Arról nem beszélve, vannak olyan képek, amik ugyanonnan érkeztek. Ezért nem tehetem meg, hogy a legtöbb helyes választ adó nyeri a tocsa-t. Szerintem az lesz a leghelyesebb, hogy aki legalább egy jó tippet ad, sorsoláson vesz részt. A legtöbb helyes választ adó nevét kétszer teszem be a kalapba. A szerencsés pedig lép egyet a tocsa pontversenyben.
Kell még egy határidő, mondjuk november 15 éjfél. Addig várom az e-mail üzeneteket. Kellemes fejtörést kívánok!





2012. nov. 10.

A kádi és az ő tanácsa

Lejárt a határidő, aki bújt, aki nem, eredményt hirdetek! Összesen hét megfejtés érkezett és örömmel mondhatom, mindegyik helyes volt. Most vagy a feladat volt túl könnyű, vagy mindannyian nagyon okosak és ügyesek vagytok. Szerintem az utóbbi. Tehát a kádi tanácsa a tevék cseréje volt, aztán lehetett hajtani, a saját tevét kellett legyőzni.


A válaszadók pedig:
Kisnyul
Latinka
Adrienn
Vegazus
Norono
Szonja
Judit
Örömmel láttam új neveket a játékosok között, gyertek ezután is! Most pedig mindenki megkapja a jól megérdemelt tocsa-t. Gyűjtögessétek csak, még jól jöhet! Hamarosan pedig új forduló indul, legyetek résen! Mivel a többség szereti a logikai játékokat, lesz még hasonló máskor is. Addig is szép, alkotó napokat kívánok!

2012. nov. 4.

Játsszunk! Mit javasolt a kádi?

Egy egyszerű kis fejtörővel készültem a játék finisében, aminek semmi köze a Tiffany üvegekhez.  A helyes választ adó egy tocsa-val gazdagodik. Minden helyes válasz nyer, most az egyszer nincs sorsolás. Viszont így e-mail üzenetben várom a megoldásokat. Első alkalommal a határidő november 09. éjfél. Érdekelne az is, vajon szeretitek-e az ehhez hasonló feladatokat? A vélemények jöhetnek a kommentekhez!



                                       
A sejk halálos ágyán fekszik, és hívatja két fiát, hogy elmondja nekik a végrendeletét, mely szerint kincseit a közeli oázisban rejtette el. Úgy rendlelkezett, hogy fiai együtt induljanak el, s akinek a tevéje később ér az oázisba, azé legyen az egész kincs.
Miután apjuk meghalt, a két fiú nagy tanakodásba merült. Mindegyik magának szerette volna megszerezni a kincset, de hogyan jusson tevéje a másikénál később az oázisba? Hiszen ha például valamelyikük a sivatagban letáborozik, akkor a másik is azt teszi és a végén mindketten szomjan halnak.
Elmentek a kádihoz tanácsot kérni. A kádi felszólította őket, hogy hajoljanak közel. A fiúk tevéikről leszállva teljesítették kérését, és a kádi valamit súgott a fülükbe. Erre mindketten felugrottak a várakozó tevékre, s kegyetlen iramban elvágtattak az oázis felé, hagy elnyerjék a kincset.
Mi volt a kádi tanácsa?