2012. júl. 24.

Tiszai napok II.

Újra Poroszlón töltöttünk néhány napot és meglátogattuk a nemrégiben átadott Tisza-tavi Ökocentrumot. Mi egyébként is nagyon szeretjük a Tisza-tavat, viszonylag gyakran megfordulunk itt, de az Ökocentrumot még nem láttuk. Nagyon érdekes volt, csak az aranysakálok éppen sziesztáztak, így nem láthattuk őket közelről. De a többi... Ajánlom mindenkinek, aki arra jár, ha meg éppen nem tervezte, menjen arra! A képek alapján akár egy kis állatkertnek is tűnhet, de annál jóval több.

Főépület
Mindjárt bemegyünk.
Terráriumok között.

Kilátás a tetőteraszról I.

Kilátás a tetőteraszról II.

Kilátás a tetőteraszról III.

Ez a ponty legalább 15 kg-os lehet.
Kecsege? De legalábbis valami tokféle.
Ha jól emlékszem, viza. Kicsi, kb. 25-30 kg.
Akvárium alagút.
A vidra éppen megebédelt.
Kormoránok
Dámszarvas
Szitakötőház
Még egy kormorán.
Szarvas etetés.
Ügyeskedők előnyben.
Aztán az elmaradhatatlan kenuzás a vízi növényzettel benőtt csatornákban, ahol az útvesztőkben akár el is lehetne tévedni. De ettől izgalmas!
Indulunk?
Kikötöttünk
Még itt a kenu.
A tanösvény kilátójánál.


Jól kinéztünk. A Kis-Tiszára.
Szürke gém, Jutka kedvence.
Naplemente a tavon.
Evezés (kormányzás) oktatás.
 Jó volt! Jövőre újra jövünk. Menjetek ti is!



2012. júl. 15.

Tiffany rózsa

A napokban készítettem ezt a rózsát és nehezen tudtam eldönteni, megmutassam-e nektek? Aztán úgy döntöttem, igen. Bár az apropója szomorú, hiszen apósom egy éve halt meg, a most készülő síremlékébe lesz beépítve. A sírkő és Tiffany kombinációját másnál már láttam, én is azt hiszem, így kissé egyedibb lesz a végeredmény. A rózsa félig-meddig saját minta, a szürke hátteret  a gránit színe miatt választottam.


A kész rózsát elvittem egy üvegeshez, aki a hőszigetelt üvegek mintájára befoglalta. Jó sokáig tartott amíg megértette mit is akarok, aztán egy-két kisebb hibával másnapra meg is csinálta.




A sírkő készítő mesternek is új lesz a feladat, remélem megbirkózik vele! A kész méret kb. 11x25 cm. Elfelejtettem megmérni. A téli időben letakart vázák mellett is lesz így egy kis szín.

2012. júl. 3.

Babaház

Bemutatom az általam készített babaház végleges formáját. Ahogy már írtam, én csak az elkészítést vállaltam, a festést nem. Azt már az apuka végezte, a "tulajdonos" legnagyobb megelégedésére. Sajnos a meglepetésbe kis hiba csúszott, ugyanis egy nappal a nagy nap előtt Laura meglátta. Volt öröm!


2012. júl. 2.

Mobiltartó?

Legutóbbi játékomon a mobiltartóvá előlépett alkotásom eredeti funkciójának kitalálására voltam kíváncsi. Nem sok tippelő akadt, de voltak helyes válaszok.  Lencsilány és Latinka közül utóbbi lett a szerencsés. Ismét! Nagy öles léptekkel halad a végső győzelem felé. De még semmi sincs veszve a többieknek sem. Csak máskor többen gyertek játszani!

Eredetileg névjegytartónak álmodtam meg, de valóban lehet többféle felhasználási lehetőség.
 Stílszerűen egy másik hasonló, azóta elkészült eszközt használtam a sorsolásnál.
 Gratulálok a nyertesnek, a többieknek pedig soha ki nem fogyó lelkesedést és alkotóvágyat kívánok!