2012. ápr. 30.

Egy Tiffany lámpa javítása 2.

Először kikalapáltam a lámpatartó tányért. Fejre fordítva falapon egy farúddal. Öt világos üveg volt törött, ezeket ki kellett vennem. Szerencsére csak egy lazult meg annyira mellettük, hogy el kellett távolítanom. Viszont érdekes módon utána valahogy nem passzolt a helyére, ezért újat kellett készítenem. Lent volt két zöldes üveg ami kimozdult a helyéről, azokat vissza lehetett helyezni. Ami eleve törött volt azokat kitördeltem, aztán óvatosan leszedtem az ottmaradt fóliát. Nagyon izgultam hogy a lehető legkevesebbet kelljen kivenni.


Nem tudom mások hogyan csinálják, nekem nem volt hozzá sablonom, próbáltam a gömb formát összehozni. Többé-kevésbé sikerült. Viszont a fóliám valahogy szélesebb lehetett, próbáltam csalni a felragasztásnál.




Viszonylag hamar elkészültem, a tulaj forgatta, nézegette és nem találta a javítás helyét. Ekkor voltam elégedett, bár én természetesen láttam, azt is hogy nem lett tökéletes, de elsőre azt hiszem nem lett rossz.
Viszont a tippjátékban nem volt helyes megfejtés, hiszen hatot cseréltem, kettőt visszatettem. Nyitnikék válasza annyira közel volt, mondhatni kapufa, (6:3) hogy megadom a pontot, a többiek között pedig sorsoltam. A nyertes...

Gratulálok a nyerteseknek, a többiek se szomorkodjanak, majd igyekszem gyakrabban játékot szervezni. Addig is élvezzétek ezt a korai nyarat!



2012. ápr. 26.

Áprilisi tocsa

Azt hiszem nem eléggé gyakori nálam a tocsa osztás, ezért adok egy újabb lehetőséget a megszerzésre. Legutóbbi bejegyzésemben egy lámpa javítás első lépéseiről írtam. Mielőtt folytatnám, nézzétek meg a képeket és mondjátok meg, mennyi üvegdarabot vettem ki a lámpából, ezekből mennyit cseréltem ki, és mennyit helyeztem vissza az eredetiekből? Tehát két számot kérek. Aki helyesen tippel, kapja a tocsa-t. A tippeket várom szombat éjfélig. Vigyázzatok, nem bontottam le a fél lámpát! Ha nem lesz helyes válasz, sorsolok egy nyertest. Jó számolgatást kívánok!

2012. ápr. 21.

Egy Tiffany lámpa javítása 1.

Egyik kedves ismerősünknek van egy Tiffany lámpája. Sajnos egy házibuli alkalmával évekkel ezelőtt megsérült. Itt-ott eltört, elferdült. Nem tudták mit lehetne vele kezdeni, kidobni nem akarták, inkább próbálták úgy fordítani, hogy kevésbé látszódjon a hiba. Aztán belekezdtem a Tiffany-ba, és bekerültem a képbe. Már hosszabb ideje szó volt róla, esetleg megjavíthatnám. Kicsit féltem tőle, hiszen igazi Tiffany lámpát még nem készítettem, nem is fogtam a kezembe. Mit tudok majd vele kezdeni? Lehet hogy még rosszabb lesz? Viszont megfutamodni sem akartam, ezért gyűjtöttem a bátorságot, aztán amikor elég volt már belőle, azt mondtam: jöhet! Mi bajunk lehet? Elhozták, nézegettem és úgy ítéltem meg, sikerülhet.



 
Biztosat nem ígértem, itt hagyták, én meg nekiláttam...

2012. ápr. 14.

Katica

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én kedvelem a katicákat. Gondoltam, jó lenne valahogy Tiffany katicát készíteni. Neki is láttam. Elsőre inkább valami nagy kövér póknak tűnt, de miután megkapta a pettyeit, határozottan átváltozott. Kellett valami amin mászhat, ne árválkodjon csak úgy magában, ezért készítettem neki egy fényképkeretet. Egy teljesen egyszerűt (nehogy valami elnyomja), a díszt a kis katica jelenti. Azt hiszem fogok majd mást is készíteni katica díszítéssel, mert nekem bejött a kis drága.



2012. ápr. 7.

Tavaszi Csillangó

Itt a tavasz, repkednek a méhek, hamarosan itt lesznek a pillangók is. MrsSame többfordulós tavaszi játékára készítettem ezt az ablakdíszt. Eddig nem akartam itt bemutatni, hiszen a feladvány szerint ki kellett találni az alkotó elnevezését. Úgy azért könnyű lett volna, így meg egyenesen lehetetlen, hiszen senki nem lelt rá névre. Mivel szeretem ha minden alkotásomnak van neve is, én a Tavaszi Csillangót választottam.  A szerencsés nyertes pedig Krealady, akinek ezúton is gratulálok. Kérlek írj egy e-mailt a címeddel, hogy mihamarabb küldhessem!

2012. ápr. 1.

Sorsoltam?

A közvélemény kutatás véget ért, a potya tocsa szerzési lehetőség ezennel lezárult. Azt gondoltam, kissé többen szeretnének valami Tiffany ajándékot majd, de a lehetőség még adott lesz ezután is. Mit is csináljak most? Mindössze három megjegyzés érkezett, hárman nevezték meg vágyukat. Úgy tűnik, a blognak még van hová fejlődni. Sajnos én nem vagyok az a rendszeres blog író, időnként vannak szünetek. Most viszont arra gondoltam, nem is fogok sorsolni. A három leghűségesebb olvasóm mind megkapja a tocsa-t. MrsSame, Kisnyul és Latinka, köszönöm a részvételeteket! Egyébként beteg vagyok. Jutka már három hete betegeskedik, én pedig büszke voltam, milyen erős vagyok, hogy nem kapom el. Kellett nekem erre gondolni! Másnap már éreztem valamit. Most már én is benne vagyok rendesen. Azért ágynak még nem estem, csak levert vagyok, fáj a fejem és itt-ott, levegőt alig kapok és nincs kedvem semmihez. Szerencsére nem vagyok az az igazi férfi, aki egyből halálán van és ápolni kell. Remélem néhány nap alatt átvészelem, és erőm teljében újra alkothatok valamit!