2012. márc. 26.

Közvéleményt kutatok

...játék ügyben.
Már régen játszottunk, nem gyűlnek a tocsa-k. Pedig aki először összegyűjt belőle 10-et, az kap valami meglepit. Hogy mit? Fogalmam sincs! Arra is gondoltam, hogy amikor elérjük ezt, a többiek pontjait törlöm. De lehet hogy az új körben, akik az elsőben nem nyertek nem a nulláról indulnak majd. Viszont most nincs semmi új Tiffany-s játék ötletem, új dolgokat nem tudok mutatni, ezért is pang egy kissé a blog. (meg közben várom a Maradj talpon TV felvételt, de nem akarnak szólni...) Azért majd igyekszem felpörögni. Viszont most játsszunk! Nagyon egyszerű feladatot adok. Akik hangosan kiabálják, hogy szeretnének a végső győztesek lenni, szívesen gyűjtögetnének tocsa-t, azok tegyék ezt meg! De ez még nem elég! Azt is kérem, mindenki írja le, mi lenne a szívének kedves nyeremény? Azt tudjátok milyen nyeremények vannak a különféle blogokon, úgyhogy ehhez mérten vágyakozzatok. De azért nem kell teljesen visszafogni magatokat, csak lehetőleg ne Tiffany állólámpát kérjetek, mert az nem fog menni. Választhattok a munkáimból, másoknál látott ötletekből, saját ötleteiteket is szívesen fogadom. Bármi jöhet. Hogy majd mi lesz a nyeremény, azt még nem tudom. Még az is lehet, hogy a győztes azt kapja, amit szeretne. Majd meglepődik! Ha azt kapja, azért, ha nem, akkor azért. Az biztos, a legnagyobb odafigyeléssel, odaadással és szeretettel készítem el. Majd elfelejtettem! A megjegyzést írók között sorsolom ki az aktuális 1 tocsa-t.
Várom a kívánságokat március 31. éjfélig. A bolondok napján sorsolok, de az nem lesz  áprilisi tréfa!

2012. márc. 17.

Felrebbent az idei első pillangó

Idén még nem készítettem pillangót, most is kisebbik fiam ösztönzött, hiszen ajándékba szeretett volna adni egyet. Egy házibuli alkalmával látta meg a most megajándékozott az itthoni pillangónkat. Nagyon tetszett neki, Krisztián pedig megjegyezte ezt, így kézenfekvő volt mi is lesz az ajándék. A üvegeket és a mintát is ő választotta ki. A nagyobbik fiam már Tiffany-zott a barátnőjének, de Krisztnek eszébe sem jutott, hogy esetleg ő is elkészítheti. Sebaj, szívesen megcsináltam!

Ha már elárultam Balázst, akkor megmutatom mit készített. Karácsonyra csináltuk együtt, bár nekem csak kis szerepem volt. Az oroszlánrészt ő vállalta.


2012. márc. 8.

Boldog Nőnapot Kívánok!

Nőnapi köszöntő

Mi a nő nekünk? Az egész világ maga, a szüntelen változás,
Az anya, akinek testén át e világba léptünk, az első és végtelen önfeláldozás.
Ő őrzi első lépteink, törli le könnyeink, testéből etet, szeretetéből nevel,
Mindig megbocsát, ha kell és soha nem enged el, ő a fény, a meleg és minden ami jó,
semmihez sem fogható és semmivel sem pótolható.

Ahogy tudatunk lassan a világra nyílik, ő maga is átalakul, megváltozik.
Előbb éteri szépség, ideál, trubadúrok álma, költők ihletője, szerelem és őrület forrása,
Majd társunk a jóban és rosszban, életünk néma napszámosa,
Vetett ágy, vasalt ing, étel és ital, kedvesség, szerelem, a test gyönyöre, az apokalipszis kínja és a mennyország ígérete.

Mindez ő, egy személyben, lelkünk másik fele, aki értünk létezik és mi őérte.
Köszöntöm hát őket, a nőket, kívánom nekik mindazt a szépet, amit érettünk ma és minden nap önként megtesznek.
Szalai Pál