2012. jan. 17.

Díjat kaptam

Díjat kaptam Vegazustól, amit ezúton is nagyon köszönök.



A feladatok a díjjal kapcsolatban:

1. Vedd fel a díjat!
2. Köszönd meg akitől kaptad!
3. Tedd ki a blogodba!
4. Nevezz meg 4 blogot, akinek adod!
5. Írj magadról 3 dolgot!

Akiknek én tovább adom, bár vannak akik már másoktól is megkapták:

MrsSame - a csodás receptekért, és gyönyörű ékszereiért
Blithe - csípem a stílusát, a gondolatait, egyszerűen érdekel amit alkot
Edina - olyan csodásak a szappanjai, hogy nem is lenne szívem elhasználni
Tiffany Andi - az igazi MENTOR.

A három dolog magamról:
- A kedvenc könyvem Wilbur Smith - Napmadár. Lehet hogy nem éppen világirodalmi remekmű (vannak igényesebb kedvenceim is), de mégis ez az abszolut favorit. Különösen a második rész, melyben egy rég eltűnt civilizáció utolsó éveit meséli el. Rongyosra olvastam.
- Nagyon szeretem a pankrációt. A feleségem egyszerűen nem érti, hogy egy ilyen szelíd ember, hogyan nézhet ilyet! Bizony vannak dolgok, amiket nehéz megmagyarázni.
- Alapjában véve lusta vagyok. A kerti munkát kifejezetten utálom. Ha úgy alakul, szívesen túrázom, focizom, néha a biciklire is felülök, de nekem legjobb otthon. Nincs hozzám nőve az autó és a motor, de gyakrabban használom őket, mintsem gyalogoljak.

2012. jan. 15.

Erős férfiak íróasztalára

A legutóbbi írószertartó fiú testvérét a mai napon befejeztem. Lehet hogy egy kicsit "vadászosra" sikerült. Bár gondolom a vadászok is irkálnak időnként, úgyhogy akár ők is jó hasznát vehetnék egy ilyennek. Valami férfias mintát szerettem volna, és azt hiszem sikerült. Az biztos, nem lett nőies. Nehezen készítettem, mert szereztem egy mély vágást a bal kezemre (nem az üveg vágott meg), így eléggé bénáskodtam. Az új munkahelyemen pedig azt már megtanultam, hogy:
1. a papír kivágó kések élesek
2. kalapáccsal óvatosan kell bánni
3. ha a késre ráteszem a kezem, még véletlenül se üssek rá a kalapáccsal, mert csúnya baleset lehet belőle.
Elhiszitek hogy mindezt eddig is tudtam? Mégis sikerült összehoznom! De sebaj! Már alakul, még egy-két nap és újra a régi lesz.


2012. jan. 8.

Íróasztalra

Készítettem a napokban egy íróasztalra való csecse-becsét. Ez egy "női" változat, már tervezem a "férfiasabb" modellt is. Jutka egyből be is jelentette az igényét egy ilyenre.  Valójában tanári íróasztalra gondoltam ezt, kíváncsi vagyok az igazi tanárok, esetleg tanár jelöltek véleményére. Akik nem tartoznak ezekbe a kategóriákba, természetesen ők is nyugodtan szólhatnak. Sőt! A kritikát bírom, a dicséretet jól tűröm! Nem nagyon vagyok járatos a tanári szobákban, elmegy ez oda? Vagy valamiben mást kellene készíteni? Mondjuk nekem tetszik. Na, most jól megveregettem a saját vállam!




2012. jan. 3.

Az idei első terv

Itt az idő hogy elmondjam, mit tervezek a segítségetekkel az új évben először. Kaptam ötleteket, javaslatokat, de valami új motoszkált a fejemben, valami igazán érdekesre vágytam. Nem tudtam mire, csak azt, hogy más. A javasoltakból természetesen fogok néhányat készíteni, de majd később. A karos mécsestartó igazán izgalmas ötlet, érdemes átgondolni! Viszont mégis volt valami, ami megfogott, amire a családom is azt mondta, OK. Ezt viszont két embernek köszönhetem, hiszen az ötleteiket kombináltam. Tehát próbálok készíteni egy asztali hangulatlámpát (olyan váza stílusút), karneváli mintával. Jó színeset! Tegnap el is kezdtem tervezni. Készült négy különböző oldal terv. Nem tudom, minden oldal más legyen-e? Ti hogyan képzelnétek el?  Egyáltalán hogy tetszenek a tervek? Nem túl vad némelyik? Nagy valószínűséggel nem ez lesz az idén ténylegesen először elkészülő mű, hiszen van néhány fontosabb munkám is, amivel sietni kell. Ez most csak olyan bónusz. De mégis ezt nevezem elsőnek, mert ez foglalkoztatott leginkább. A tocsa pedig Vegazus-t és Latinka-t illeti. Köszönöm mindenkinek a fáradozást, de azért őszintén szólva hiányoltam néhányotokat. Legyetek bátrabbak! Addig is gyertek, olvassatok, mondjátok el véleményeteket.